אבחנה מוטעית של סימפטומים כמעידים על מחלות או התקפים אחרים, כמו למשל התקפי לב, מובילה לעיתים להפניה לבדיקות רפואיות ומרשם תרופות, טיפולים הוליסטיים וכן צמחי מרפא, אשר יכולים לסייע נקודתית ולהרגיע. עם זאת, הם אינם יכולים להוות תחליף לטיפול נכון ומעמיק אשר יטפל בשורש הבעיה וימנע התקפי חרדה חוזרים.
טיפול של פסיכולוג בחיפה בהתקפי חרדה יכול לשפר באופן משמעותי את איכות החיים של אנשים הסובלים מהם. כחלק מן הטיפול בחרדה או במצוקה הספציפיים מהם סובל האדם, נלמדים כלים אשר יכולים לסייע בהתמודדות נכונה ונקודתית עם התקפי חרדה כאשר הם מתעוררים. בנוסף, טיפול פסיכותרפי מאפשר היכרות טובה יותר של המטופל עם גופו ואופן החשיבה שלו, וכתוצאה מכך הוא מצליח ליישם תהליכים חשיבתיים אשר ימנעו את התפרצות התקפי החרדה והסבל הכרוך בהם. למעשה, השיטות והכלים שלומד המטופל יוכלו לסייע לו בעתיד בהתמודדות עם רגשות פחד וחרדה מכל סוג שהוא שעלולים לצוץ בהמשך החיים.
דרכי התמודדות עם התקף חרדה
מודעות – חשוב להפנים כי התקף חרדה אינו מעיד על אי שפיות, ואינו מסכן חיים. ההתקף יחלוף בשלב מסוים, גם אם לא ייעשה דבר כדי לעצור בעדו.
נשימות – נשימות עמוקות ואיטיות במשך מספר דקות ירגיעו את הגוף והשרירים. לחצו לקריאה מורחבת על נשימה מודעת.
פריקת אדרנלין – אם קיימת אפשרות, צאו להליכה בחוץ באוויר הפתוח ובצעו מתיחות, בכדי להקל על הלחץ שמעוררת החרדה.
שיחה – שיתוף בפחד ובחרדה שאתם חווים יכול להקל על ההתמודדות ולשפר את מצב הרוח. שתפו בשיחה אדם קרוב ואמין אשר יעניק לכם את התמיכה והעידוד להם אתם זקוקים.
מחשבות חיוביות – נסו שלא לשקוע במחשבות הפחד והחרדה. חשבו על פעילויות אהובות עליכם, דמיינו מצב אידיאלי או צורת בילוי מועדפת עליכם, מקום שמסמל עבורכם רוגע כמו חוף הים וכו'.
בכדי שתטיבו להתמודד עם התקף חרדה, כדאי להקדיש מחשבה מבעוד מועד ולתכנן התמודדות עם חוויית ההתקף. קבעו משימות המגדירות כיצד תפעלו במהלך התקף חרדה הבא, בכדי להקל על השפעותיו.
אדם אשר חווה התקפי חרדה יכול להפיק תועלת רבה מטיפול פסיכותרפי אשר מציע מענה להתקפים נקודתיים וכן פתרון למקור הבעיה.